Zege Warriors maar zorgen om Curry

De basketballers van de Golden State Warriors zijn de eerste ronde van de play-offs in de NBA zaterdag (plaatselijke tijd) begonnen met een ruime overwinning (104-78) op Houston Rockets. De vreugde daarover werd overschaduwd door de zorg om sterspeler Stephen Curry. De pointguard stapte met 24 punten op zak kort voor de pauze van het veld met een gekwetste enkel.

Na onderzoek keerde hij in het derde kwart nog even terug, maar na nog geen drie minuten besloot coach Steve Kerr zijn belangrijkste speler naar de kant te halen. De Warriors leidden op dat moment comfortabel met 65-39. Curry nam eerst nog plaats op de bank maar verdween voortijdig naar de kleedkamer. De ernst van de blessure is nog niet bekend.

Coach Kerr zei na de wedstrijd dat Curry zijn enkel had verdraaid. ,,Ik weet niet hoe ernstig het is. Laat ik zeggen dat hij voor de volgende wedstrijd een twijfelgeval is. Als er ook maar enig risico bestaat dat er erger wordt, laat ik hem niet spelen.'' Het tweede duel in de best-of-seven is maandag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.