Zes jaar cel ontspoorde voetballer Johnson

De voormalige Engels international Adam Johnson (28) is donderdag in Bradford tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seks met een minderjarig meisje. De ontspoorde voetballer, die het vonnis roerloos aanhoorde, had toegegeven het vijftienjarige slachtoffer tot seksuele handelingen te hebben verleid. Zij was volgens de rechter hartstochtelijk supporter van Sunderland en Johnson was haar idool.

Omdat Johnson, die eerder onder contract stond bij Manchester City en Middlesbrough, de beschuldigingen aanvankelijk ontkende, werd het meisje voor leugenaarster uitgemaakt. De voetballer en zijn fan hadden onder meer via Facebook ruim achthonderd berichtjes uitgewisseld. Johnson wist hoe oud zij was en probeerde hun verhouding geheim te houden. De affaire zorgde in Engeland voor veel ophef. Sunderland verbrak de verbintenis in februari, toen de vleugelspeler de feiten had toegegeven.

Een Nederlandse beachvolleyballer moest eerder deze week voor vier jaar de Engelse cel in wegens seks met een nog jonger kind.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.