Zesde Europese titel voor korfballers

Het Nederlandse korfbalteam heeft zondag overtuigend de Europese titel veroverd. In de finale in Dordrecht was het team van Wim Scholtmeijer veel te sterk voor België: 27-14. Bij rust was de stand al 14-5.

Voor Nederland was het de zesde EK-titel. Ook in 1998, 2002, 2006, 2010 en 2014 was Oranje de sterkste. Vaker werd het toernooi niet georganiseerd. Sinds 2014 is het EK om de twee jaar in plaats van om de vier jaar.

Nederland speelde met aanvallers Mick Snel, Tim Bakker, Celeste Split en Marjolijn Kroon, en de verdedigers Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Jet Hendriks en Sophie Hansen. Aanvoerder Bakker nam na 11,5 jaar afscheid van Oranje, en ook Friso Boode sloot zijn carrière als international af. Boode kwam kort voor tijd in het veld voor Snel. Bakker en Boode kregen in de slotfase een staande ovatie van de 5000 supporters in Dordrecht.

Droom en passie

,,Hier hoop je vooraf op, we zijn er vanaf het begin opgeknald'', aldus Bakker, die onlangs vader is geworden, tegen de NOS. ,,Korfbal was mijn droom en passie. Ik ben nu 33 jaar en het is tijd om het stokje door te geven.''

Het brons bij het EK ging naar Catalonië, dat Portugal in de strijd om de derde plek met 16-12 aan de kant zette.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.