Zidane is niet bezig met zijn positie

Trainer Zinédine Zidane won in twee jaar maar liefst acht hoofdprijzen met Real Madrid. Toch kreeg hij na de laatste training voor de kraker met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League veel vragen over zijn toekomst bij de Spaanse topclub. ,,Ik ben totaal niet bezig met mijn toekomst", counterde de Fransman. ,,Ik denk alleen maar aan de wedstrijd. Daar concentreer ik me volledig op. We bereiden ons zoals altijd zo goed als mogelijk voor."

Zidane won vorig jaar als eerste coach de Champions League twee keer op rij met één club. Hij leidde zijn ploeg ook tweemaal naar de Wereldbeker en winst van de Europese Supercup en veroverde ook nog de nationale titel en beker. Dat hij na zo'n succesvolle periode vragen over zijn toekomst krijgt, heeft alles te maken met de resultaten van zijn ploeg dit seizoen. Real staat in eigen land maar liefst zeventien punten achter op Barcelona en is ook al uitgeschakeld in het bekertoernooi. Alleen de Champions League lijkt het seizoen van de club nog te kunnen redden.

Real heeft het allesbehalve getroffen met de loting. Na de komst van Neymar en Kylian Mbappé verwacht de Arabische leiding van PSG ook goede resultaten in de Champions League. Vorig jaar verspeelde de club in de achtste finales een voorsprong van 4-0 tegen Barcelona (1-6). PSG is er veel aan gelegen dit seizoen wel door te dringen tot de kwartfinales. ,,Natuurlijk is er druk", erkende Zidane. ,,Maar ik geniet daar ook wel van. We benaderen deze wedstrijd net als alle andere wedstrijden. We willen gewoon winnen."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.