Zidane wilde geen risico nemen met vedettes

Zonder Cristiano Ronaldo en met Karim Benzema die maar één helft speelde, bleek Real Madrid dinsdagavond niet bij machte om Manchester City te verslaan. Trainer Zinedine Zidane wilde echter geen risico nemen met zijn sterspelers. ,,Ze zijn belangrijk en we hopen dat ze wel kunnen spelen tijdens de return.''

,,Ik zei vooraf dat ze helemaal fit waren, maar dat we het nog even moesten aankijken tijdens de laatste training. Ronaldo voelde dat er iets niet helemaal goed zat en speelde dus niet. Met Karim zat het iets anders, maar zijn blessure werd langzamerhand erger. We wilden geen risico met hem nemen'', aldus Zidane. Benzame viel na één helft uit, nadat hij zaterdag geblesseerd van het veld was gegaan tegen Rayo Vallecano.

Zidane kon achteraf leven met het resultaat (0-0) in Manchester. ,,De spelers die in het veld stonden, deden het goed. Het was geen makkelijke wedstrijd. We hadden kunnen scoren, maar verdedigden goed. We weten waar we toe in staat zijn in het Bernabéu'', blikte hij vooruit naar de return.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.