Ziyech legt Willem II in de luren

Willem II heeft zichzelf zaterdag geen beste dienst bewezen. De Tilburgse ploeg leek tegen FC Twente op weg naar een simpele zege, maar gaf in de tweede helft een voorsprong van 2-0 volledig weg: 2-3.

Niet voor het eerst dit seizoen was Hakim Ziyech de grote man bij de Tukkers. De middenvelder schoot in de tweede helft twee keer raak uit een vrije trap. Met name de laatste, zo'n tien minuten voor tijd, was fraai. De bal zeilde prachtig in de verre kruising achter de kansloze doelman Kostas Lamprou.

De avond was nog wel zo mooi begonnen voor de Tilburgers. Willem II had de afgelopen vier thuiswedstrijden geen enkele keer gescoord, maar gaf het publiek nu al na zeventien seconden reden tot juichen. Erik Falkenburg vond met een fraai gekruld schot de verre hoek achter doelman Nick Marsman. Het betekende bovendien het snelste doelpunt van het seizoen.

Achterstand

Twente had aanvankelijk geen antwoord op het fellere Willem II en kwam vlak voor rust verder op de achterstand. Lucas Andersen, in de uitwedstrijd in Enschede nog goed voor drie doelpunten, mocht zomaar alleen op Marsman afstormen en schoof de bal onder de keeper door: 2-0.

Na rust was het spel meer in evenwicht. Twente kwam zelfs terug in de wedstrijd dankzij Ziyech, wiens vrije trap van de zijkant door iedereen werd gemist. De gasten kregen daarna ook kansen op de 2-2. Zo schoot Jerson Cabral op de lat en kopte spits Oskar Zawada de daaropvolgende rebound eveneens tegen de dwarsligger. De Pool stond voor het eerst in de basis vanwege de schorsing van Zakaria El Azzouzi.

De gelijkmaker viel achttien minuten voor tijd alsnog. Vlak nadat Nick van der Velden namens Willem II net naast had geschoten, tikte Chinedu Ede de bal binnen. De Duitser stond op de goede plaats, nadat Lamprou een schot van Ziyech keerde. De Marokkaan besliste het duel vervolgens een dikke tien minuten voor tijd met een grandioze vrije trap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.