Zo laden sportclubs uit het Noorden zich op voor strijd om prijzen

De cruciale tijd voor sportclubs is aangebroken: de strijd om de prijzen begint. Bekers, titels en play-offs. Hoe pieken sporters op het juiste moment? Een rondje langs de velden van GHHC, Donar, FC Groningen, Hurry-Up, Lycurgus en FC Emmen

GHHC: Gewoon elke week een punt pakken


GHHC-coach Marc Materek en zijn hockeysters staan er goed op in de hoofdklasse. De kans is zelfs groot dat de vorige zomer gepromoveerde Groningse club zonder het spelen van play-outs behouden blijft voor het hoogste hockeypodium van Nederland. ,,Pieken bestaat niet voor ons”, zegt Materek. ,,Althans: wij kunnen het ons niet veroorloven om iets minder scherp te zijn in bepaalde wedstrijden. We moeten gewoon punten pakken, elke week weer. Bij de topploegen is dat anders. Den Bosch en Amsterdam kunnen rustig toegroeien naar de play-offs. Stel dat wij onverhoopt toch in de play-outs belandden, verandert dat ook niet veel aan onze training. We doen er hooguit nog een schepje bovenop. Want vergeet niet dat we geen full-profs zijn, hè? We trainen vier keer per week en dat is het minimum. Het lichaam moet natuurlijk wel in de sportstand blijven.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven