Zoektocht van FC Groningen naar defensieve versterking verloopt stroef

FC Groningen gaat zondag de derde week in van de voorbereiding op de competitie, maar met de zoektocht naar defensieve versterking is het nog geen millimeter opgeschoten.

Ook Jos Hooiveld komt niet naar de club. De 33-jarige Drent had dat graag gewild, maar manager technische zaken Peter Jeltema liet hem gistermorgen weten dat FC Groningen geen gebruik zal maken van zijn diensten. ,,En daar ben ik best teleurgesteld over’’, zegt Hooiveld, die vorige week donderdag op proef overkwam van AIK Stockholm.

Hij speelde twee keer een halve oefenwedstrijd: vorige week vrijdagavond in Zandeweer tegen RWE Eemsmond en maandagavond in Stockholm tegen Djurgårdens IF. ,,Ze hadden liever een wat dynamischer verdediger.’’

FC Groningen, vertelt Hooiveld, had zijn stageperiode nog wel met een week willen verlengen. ,,Maar in die week was ik vast niet dynamischer geworden. AIK wilde daar ook niet aan meewerken. Het wilde dat FC Groningen nu een beslissing nam. En dat is dus gebeurd. Jammer dat ze niet met me verder willen. Ik denk dat ik van toegevoegde waarde had kunnen zijn.’’

Hooiveld keert vandaag terug naar Zweden, waar de voetbalcompetitie na een onderbreking vanwege het EK, dit weekeinde wordt hervat. Voor AIK Stockholm staat zondag een uitwedstrijd op het programma tegen Kalmar FF.

De dag voordat FC Groningen afscheid nam van Jos Hooiveld, liet Magnus Magnuson, de zaakwaarnemer van Ari Skuláson, weten dat zijn pupil niet naar het Noordlease Stadion komt. FC Groningen had de IJslander op de korrel voor de bezetting van de linksbackpositie. Algemeen directeur Hans Nijland en Jeltema spraken vorige week maandag in het hotel van het IJslandse EK-team in Nice met Magnuson en zagen de beoogde linkervleugelverdediger in actie tegen Engeland.

Skuláson (29) is volgens Belgische media dicht bij een akkoord met Sporting Lokeren. Hij komt nu nog uit voor Odense BK en staat bij de Deense club nog een half jaar onder contract.

Eerder al was Igor Bubnjic afgevallen. De Kroaat, die net als Hooiveld op proef zou komen, arriveerde vorige week dinsdag in Groningen, maar kwam niet verder dan het Martini Ziekenhuis. Medische testen maakten duidelijk dat de centrale verdediger niet fit genoeg is om al op niveau te kunnen trainen, laat staan wedstrijden te spelen. Hij onderging in november vorig jaar een kruisbandoperatie.

Jeltema geeft aan dat FC Groningen blijft zoeken naar een linker centrale verdediger en een linksback. ,,Dat zijn onze prioriteitposities. Maar wanneer en in welke volgorde wij deze spelers hopen binnen te halen, kan ik nu nog niet zeggen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.