Zonderland kan binnen week weer trainen

Turner Epke Zonderland moet nog een paar dagen herstellen van de operatie die hij op 10 december onderging. Op oudjaarsdag loopt de herstelperiode van drie weken af nadat hij in het ziekenhuis verlost werd van chronisch ontstoken bijholtes. Bij een controle is gebleken dat het herstel naar wens verloopt, meldde zijn trainer Daniël Knibbeler zaterdag.

Zonderland werkte de afgelopen dagen al wel weer aan conditie en lenigheid, maar kon nog niet met de turntoestellen aan de slag. Knibbeler: ,,Op zijn kop staan of hangen gaat nu even niet omdat dat de wondgenezing hindert. Vanwege de narcose moest Epke het sowieso even rustig aan doen.'' Hoewel de klachten het turnen niet in de weg stonden, besloot Zonderland zich toch te laten opereren. ,,Het kon ook met medicatie'', vertelde Knibbeler, ,,maar dan heb je de kans dat de klachten terugkomen en dat kunnen we midden in de voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi niet gebruiken.''

Zonderland moet bij het zogenoemde testevent in Rio (vanaf 16 april) met de Nederlandse turners kwalificatie als team voor de Spelen van Rio zien af te dwingen. Acht landen strijden daar om vier plaatsen. Lukt het Oranje niet zich te plaatsen, dan mag gymnastiekbond KNGU één zelf gekozen turner afvaardigen. De vrouwen verzekerden zich op de WK van Glasgow wel van deelname als team aan Rio 2016.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.