Zonderland voorlopig de beste op rek

Epke Zonderland heeft bij de Europese kampioenschappen turnen in Glasgow voorlopig in de kwalificaties de hoogste score aan de rekstok neergezet. De olympisch kampioen van 2012 kwam tot 14,333 en loste daarmee de Hongaar David Vecsernyes (14,200) af aan kop. Frank Rijken heeft na twee van de drie startgroepen, in turnen subdivisies genaamd, de hoogste score op brug: 14,366.

Bart Deurloo viel aan de rekstok iets tegen. De nummer drie van het WK van vorig jaar in Montreal staat met een score van 13,500 voorlopig derde, maar in de avonduren komen nog de meeste toplanden in actie.

Aan de rekstok ontbrak Tin Srbic, de Kroaat die vorig jaar Zonderland van zijn derde wereldtitel afhield. De Fries werd twee keer eerder Europees kampioen, in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia).

In de landenstand, waarin de beste acht zich plaatsen voor de teamfinale, staat Nederland met een totaalscore van 239,393 voorlopig eerste. De turners uit de derde subdivisie betreden om 19.30 uur (Nederlandse tijd) de SSE Hydro Arena. Ruim twee uur later is duidelijk hoeveel finaleplaatsen de Oranje-turners hebben veroverd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.