Zwaargewicht Browne is WBA-titel kwijt

Zwaargewicht Lucas Browne uit Australië heeft zijn wereldtitel van de mondiale boksbond WBA moeten inleveren. Ook in de B-staal van zijn urine zijn sporen aangetroffen van het verboden middel clenbuterol, dat onder meer helpt om sneller gewicht te verliezen. De tuchtcommissie van de WBA besloot hem zijn kampioensgordel af te nemen en tevens te schorsen voor een half jaar.

Browne veroverde begin maart in Grozni als eerste Australische bokser in het zwaargewicht de wereldtitel na een zege op titelhouder Roeslan Tsjagajev uit Oezbekistan. Een dopingcontrole op de dag van het titelgevecht viel voor hem echter positief uit.

Browne ontkent het verboden middel bewust te hebben gebruikt. ,,Waarom zou ik clenbuterol nemen als zwaargewicht? Ik ben toch helemaal niet gebaat bij gewichtsafname'', liet hij verontwaardigd weten.

Volgens Browne was er bij hem tijdens een dopingtest een week voor het titelgevecht nog niets aan de hand. Volgens de 37-jarige profbokser is er tijdens zijn verblijf in Tsjetsjenië 'iets' in zijn voeding gedaan om hem verdacht te maken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.