Zwartemeer en HODO doen stapje terug

Het is Zwartemeer niet gelukt in de tweede klasse te blijven.

Vorige week werd er in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Titan, maar zondag ging de ploeg met 2-0 onderuit op bezoek in Nieuw Weerdinge.

Dennis Schuten, voorstopper van Titan, gaf toe dat zijn ploeg in de eerste wedstrijd te veel had gekregen met een punt, maar vond de thuiszege verdiend. ,,Op basis van inzet hebben we gewonnen. Deze zege is een teamprestatie waar we keihard voor hebben gevochten’’, jubelde hij. Zwartemeer kreeg in de eerste helft nog wel een mogelijkheid via Bas de Jonge, maar hij kon een voorzet net niet in het doel glijden.

Vijf minuten na rust opende Ron Kuper na een knappe individuele actie de score. Een kwartier later schoot hij een strafschop (na een overtreding op Sonny Koops) door het midden van het doel tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. Zwartemeer degeradeert door de nederlaag. Titan neemt het in de volgende ronde op tegen Zuidwolde. In de competitie speelden die ploegen ook al tegen elkaar en stapte Zuidwolde twee keer als winnaar van het veld.

Zuidwolde verzekerde zich na een knotsgekke wedstrijd tegen VAKO voor de volgende ronde. De eerste wedstrijd werd door Zuidwolde met 2-0 gewonnen, maar VAKO poetste die achterstand weg na doelpunten van Sietse Wichers en Marcel Kuiper. Een kwartier voor tijd maakte Kuiper er zelfs 0-3 van, waardoor VAKO zich virtueel voor de volgende ronde plaatste. In het laatste kwartier toonde Zuidwolde over veerkracht te beschikken.

Invaller Wessel Buning scoorde twee keer en Frans Capellen en Koert Bouman bezorgden de thuisploeg een 4-3 zege en een plek in de volgende ronde. ,,Het was prachtig’’, sprak Zuidwolde-bestuurslid Bert Brontsema. ,,Terwijl we ook nog enkele spelers misten. Daardoor moest de 43-jarige Sjaak Pronk meedoen die al vier jaar niet meer in het eerste had gespeeld. Hij gaf zelfs een assist’’, juichte Brontsema.

Evenals Zwartemeer, daalt ook HODO af naar de derde klasse. Tegen ZNC werd vorige week in eigen huis al met 6-1 verloren, waardoor handhaving vrijwel onmogelijk was. HODO zocht direct de aanval en liet daardoor achterin ruimte.

ZNC profiteerde optimaal en stond bij rust met 3-1 voor. Na rust scoorde ZNC nog twee keer en leek de tweede grote nederlaag een feit. Het liep echter anders. In het laatste kwartier zorgden Kevin Vos (twee treffers), Ruben de Haas en Jesse De Haas dat het nog 5-5 werd en het seizoen nog met een klein beetje waardigheid werd afgesloten.

,,Sneu en zuur’’, noemde Martin Koops, trainer van Dwingeloo, het verlies tegen DTD. Na de 3-3 van vorige week, werd het in Drenthe 2-1 voor de Friezen. Volgens Koops zat het verschil in de spitsen. Die van DTD waren scherp en goed en de oefenmeester vond zijn eigen spitsen dramatisch slecht. Na twintig minuten kwam DTD op voorsprong en een kwartier na rust maakten ze er 0-2 van.

,,Tussendoor had Melvin Koning nog een enorme kans gemist’’, treurde Koops. ,,Vervolgens krijgt een klootviool van ons nog een rode kaart’’, doelde Koops op de overtreding van Frits Nijstad die bestraft werd met geel, maar wegens commentaar een tweede gele kaart opleverde. Matti Rozeboom scoorde vervolgens tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar ondanks een overwicht kreeg Dwingeloo verder geen kansen meer en was uitschakeling in de nacompetitie een feit.

Asser Boys zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn in de derde klasse. Na de 3-0 nederlaag tegen Sint Annaparochie van vorige week, was er een klein wonder nodig om een ronde verder te gaan. Al na enkele minuten bleek dat wonder niet plaats te zullen vinden. Al vroeg keek Asser Boys tegen een 2-0 achterstand aan. René Westerveen deed voor rust met een fraai lobje nog wel iets terug voor de thuisploeg, maar het slotakkoord was voor de Friezen: 1-3.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.