Zweden kan zonder Ibrahimovic niet overtuigen

Het is voor Zweden te hopen dat Zlatan Ibrahimovic niet lang last houdt van een kuitblessure. Zonder de grote vedette wekte de formatie maandagavond in een oefenduel met Slovenië nog niet de indruk klaar te zijn voor het EK in Frankrijk (0-0).

Ibrahimovic bekeek de hele wedstrijd vanaf de bank. Hoewel de spits niet in actie kwam in Malmö kreeg hij wel het meeste applaus. De aanwezige supporters juichten de ster toe als hij op grote beeldschermen in het stadion verscheen.

Het optreden van Zweden bood weinig hoop voor de groepsfase van het EK. De eerste opponent van het Nederlands elftal in het kwalificatietoernooi voor het volgende WK in Rusland stuit dan op zware tegenstanders als België, Italië en Ierland.

Zweden startte met veel spelers die in het verleden actief waren in de eredivisie. Andreas Isaksson en Oscar Hiljemark voetbalden voor PSV. John Guidetti is nog steeds populair bij fans van Feyenoord. Andreas Granqvist droeg het shirt van FC Groningen en Pontus Wernbloom stond bij AZ onder contract.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.