Zwemster Heemskerk mag toch mee naar Tenerife

Femke Heemskerk mag toch met de Nederlandse zwemploeg mee op trainingskamp naar Tenerife. Na overleg tussen technisch directeur Joop Alberda van zwembond KNZB, Heemskerk en haar Franse trainer Philippe Lucas is zaterdag besloten dat de 28-jarige zwemster in de tweede trainingsweek aansluit op het Spaanse eiland. In eerste instantie had Heemskerk van Alberda geen toestemming gekregen om naar Tenerife te komen.

De ervaren zwemster traint sinds vorig jaar in Frankrijk onder Lucas. Heemskerk, die eerder deze maand bij de EK in Londen net naast het goud greep op de 200 meter vrije slag, wilde graag met haar voormalige teamgenoten mee naar Tenerife. Alberda wees dat eerst echter af, omdat hij naar eigen zeggen ,,geen duiventil'' wil maken van het trainingskamp, dat van 4 tot en met 18 juni op Tenerife wordt belegd. Na overleg is besloten dat Heemskerk in de tweede week aansluit, van 12 tot en met 18 juni.

Dion Dreesens, die normaal gesproken in de Verenigde Staten traint, gaat ook mee. Dreesens kampt met een lichte hernia en revalideert in de aanloop naar de Olympische Spelen onder begeleiding van de medische staf van Oranje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.