FC Emmen wint in spektakelstuk van Willem II: 4-2 (met analyse door Antoine van der Linde)

FC Emmen heeft zaterdagavond in een heerlijk duel tegen Willem II drie punten overgehouden. Op De Oude Meerdijk werd Willem II, de nummer vijf van de eredivisie, met 4-2 geklopt.

FC Emmen en Willem II schotelden de fans een aantrekkelijke wedstrijd voor. Beide ploegen blaken van het zelfvertrouwen. Emmen, omdat ze al acht duels in eigen huis niet hadden verloren, en Willem II omdat het dit seizoen buitenshuis Ajax en AZ al versloeg.

Na een prima begin van de Drenten, nam Willem II het initiatief langzaam over, maar het ontbrak de Tilburgers in de eindfase aan precisie. Toch was het Emmen dat na twintig minuten op voorsprong kwam via een zuiver Peruviaans doelpunt: Sergio Peña vond uit een hoekschop het hoofd van zijn landgenoot Miguel Araujo, die bij de eerste paal raak kopte.

Willem II kreeg even later via Mike Ndayishimiye een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar op aangeven van Ché Nunnely schoot de middenvelder naast. Aan de andere kant was Glenn Bijl met een fraaie vrije trap dichtbij de 2-0.

Analyse FC Emmen - Willem II door Antoine van der Linde

Drentse fans op de banken voor Frei

De wedstrijd golfde op en neer. Geen van beide ploegen wist langere tijd te controleren. Aan de zijde van FC Emmen blonk Kerim Frei andermaal uit. De linksbuiten kreeg met een flitsende actie op de achterlijn de Drentse fans op de banken. Kort voor rust viel het publiek echter stil toen de Turkse baltovenaar met een blessure naar de kant hinkte.

Zijn vervanger was de van Anderlecht gehuurde Luka Adzic. De debutant kon zich direct onsterfelijk maken, want binnen een minuut na zijn invalbeurt kreeg hij op aangeven van Michael de Leeuw een grote kans op de 2-0, maar Willem II-doelman Timon Wellenreuther redde op de lijn.

Oppassen ondanks ruime marge

Emmen begon sterk aan de tweede helft, maar moest na een klein kwartier toch de gelijkmaker slikken. Pol Llonch schoot na een knappe combinatie fraai raak. Lang duurde de Tilburgse euforie niet, want direct na de aftrap kegelde Michael de Leeuw met zijn linker de bal in het dak van het doel.

Het feestje was nog niet gevierd of Luka Adzic bekroonde zijn debuut door uit een lastige hoek de 3-1 binnen te schieten. Ondanks de ruime marge bleef het oppassen voor de Drenten. De gevreesde voorhoede van de Tilburgers bleef met hun technische vaardigheden en snelheid gevaarlijk.

Zo werd de solide spelende Michaël Heylen in een sprint-a-deux met Nunnely geklopt. De Belgische verdediger stopte de watervlugge rechtsbuiten af met een onreglementaire duw, die door scheidsrechter Pérez met een strafschop werd bestraft. Ndayishimiye benutte het buitenkansje koelbloedig.

Niet in de war

Emmen raakte na de aansluitingstreffer niet in de war. Adzic liet zich in zijn eerste wedstrijd in het rood-wit direct zien. De Serviër slalomde enkele keren knap langs zijn tegenstanders. Zo’n actie leverde tien minuten voor tijd de 4-2 op. Adzic draaide zijn tegenstanders dol, maar zijn schot werd gekraakt. Peña was er als de kippen bij om de marge weer op twee te brengen. Een unicum voor de Drenten: nooit scoorde FC Emmen vier keer in één eredivisieduel.

De zege brengt Emmen weer een flinke stap dichter bij lijfsbehoud. De ploeg van trainer Dick Lukkien kan zelfs voorzichtig naar het linkerrijtje kijken.

Lees hier het verloop van de wedstrijd terug in het liveblog dat onze verslaggever bijhield.

Analist Antoine van der Linde: Het was een topavond

Analist Antoine van der Linden zag FC Emmen zaterdagavond met 4-2 winnen van Willem II. ,,Ik heb me echt geweldig vermaakt.’’ Hij stelt dat hij twee goede ploegen aan het werk heeft gezien, die allebei wilden voetballen. ,,Het spel golfde op en neer en er zaten een paar mooie doelpunten bij.’’

De analist zag dat FC Emmen telkens op de goede momenten scoorden. ,,Na de gelijkmaker zetten ze de wedstrijd met twee goals helemaal op zijn kop. Ze waren dodelijk effectief.’’ Peña krijgt van de analist het hoogste cijfer. ,,Hij was betrokken bij alle vier de goals, dan verdien je dat. Ook debutant Adzic kon Van der Linden bekoren. ,,Die jongen viel fantastisch in, chapeau voor hem.’’

Op rapport: FC Emmen - Willem II

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.