Hockeyclub HCW uit Winschoten is woedend over - naar nu blijkt - de valse belofte dat de vereniging de beschikking zou krijgen over een gratis roze hockeyveld. Maandagavond werd bekend dat HCW winnaar was van de competitie waarvan de hoofdprijs een roze hockeyveld was.

In plaats van een roze hockeyveld ontvangt de club een serie roze gekleurde coaching borden met magneetjes en een cursus voor de trainers.

Voorzitter Jeroen van der Ziel van HCW heeft de organisatie van deze wedstrijd, Hockey Werkt, maandagavond nog niet aan de lijn gehad, maar weet al wel dat hij een ruimhartige compensatie eist.

'Wij voelen ons enorm bekocht'

,,Ik zal de woorden niet herhalen die ik tegenkwam in de diverse groepapps. Daarop gaat het helemaal los. Het is heel iets anders dan is gesuggereerd via hun website en andere mediakanalen. Wat een enorme negatieve lading gaat dit krijgen voor dit bedrijf. Wij voelen ons enorm bekocht.’’

HCW, maar ook HC Bedum en MHC Roden, spanden zich de laatste weken enorm in om via deze campagne aan een nieuw veld te komen. Beide clubs lieten speciale flyers drukken om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Hoewel deze clubs niet als eerste eindigden, is de kater enorm, gelet op alle energie die men erin stak.

Lapmiddelen

De nood bij HCW is hoog, want het enige veld van de club wordt momenteel met lapmiddelen bij elkaar gehouden. De gemeente Oldambt heeft geen geld beschikbaar om een nieuwe mat aan te leggen, dus de wedstrijd om een roze hockeyveld kwam op het juiste moment.

Hockey Werkt, een bedrijf dat wekelijks trainingen verzorgt aan zo’n 50.000 hockeyers, was maandagavond niet voor commentaar bereikbaar. De website was kort na het bekendmaken van de uitslag offline. Later op de avond was niets meer over deze wedstrijd om het roze veld te vinden.

Via Instagram regende het maandagavond klachten en felle kritiek over deze volgens velen ‘misleidende actie’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Hockey