Artistieke Repair Shop

Jamila Faber. Eigen foto

29 augustus t/m 19 september, het Fries Museum in Leeuwarden

Dozen vol kleine rommeltjes op zolder? Kapot strijkijzer in de gangkast? Afgedankte wekkerradio onder het bed? Hup: verzamelen die handel. De Artistieke Repair Shop is namelijk dé kans om jouw afdankertjes te laten omtoveren in een uniek kunstwerk.

Vanaf 29 augustus staan er 4 zaterdagen lang verschillende kunstenaars klaar bij de entree van het Fries Museum in Leeuwarden om kapotte spullen te repareren. Je bent dan van 11.00 tot 13.00 uur welkom in de Artistieke Repair Shop om iets in te leveren. Een week later kun je het tussen 13.30 en 15.30 weer ophalen. Verheug je alvast op een verrassend resultaat, want wát en hoe er precies gerepareerd wordt, bepalen de kunstenaars zelf.

Dit zijn de kunstenaars:

 • 29 augustus – Machiel Braaksma
  Machiel Braaksma plukt dingen uit het dagelijks leven, monteert ze opnieuw en schept met het nieuwe beeld dat ontstaat situaties die hilarisch, ontroerend, verwarrend of relativerend zijn.

loading

 • 5 september – Jamila Faber
  Het werk van Jamila Faber (foto) focust zich vaak op het kleine, het menselijke. Met onder andere liedjes en gedichten probeert ze het rommelige leven en de wirwar van het mens zijn te vangen en beter te begrijpen, en mensen een steuntje in de rug te geven. Vanuit die visie gaat ze aan de slag met wat je bij haar komt brengen.


 • 12 september – Ellen Mandemaker
  Fotografe en kunstenaar Ellen Mandemaker is gefascineerd door kleine objecten. Bijvoorbeeld door aardappels, die fotografeert ze in al hun gedaantes. Je mag inleveren wat je wilt, zolang het in totaal maar niet groter is dan 30 centimeter. Door een aanpassing, een samenvoeging of een ingreep transformeert zij de kapotte spullen naar een kunstobject.

loading

 • 19 september - B.C. Epker
  B.C. Epker maakt grafiek en tekeningen. Zijn motto: bewegen is de ene ruimte naar de andere van wegen voorzien. Hoe gaat hij de spullen repareren? Welke nieuwe dimensie geeft hij ze mee? Het publiek mag afbeeldingen en een korte omschrijving van het ‘probleemgeval’ bij hem langsbrengen.

loading

Van wegwerpcultuur naar upcycling

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up en het Fries Museum. Matthea de Jong van Warming Up, een van de organisatoren: ,,De Artistieke Repair Shop is een winkel waarin kunstenaars in deze tijd hun ondernemerschap kunnen laten zien.” Zij noemt de shop een mooie manier om de circulaire economie handen en voeten geven: van wegwerpcultuur naar upcycling.

Meer weten?

Wil je iets bij de Artistieke Repair Shop brengen? Kijk dan vooraf wat je op welke dag precies kunt inleveren. Meer informatie over het programma, de kunstenaars en openingstijden van de shop vind je op www.wearewarmingup.nl en www.friesmuseum.nl . Of via Facebook: https://www.facebook.com/wearewarmingup/ en https://www.facebook.com/friesmuseum/ .

menu