Duurzaam overnachten in Groningen: hier moet je zijn

Camping Noorderloo in Groningen. Foto: Eigen foto

Zin om je tentje op te zetten, je camper of caravan te parkeren. Of wil je een weekendje glamping proberen, zonder daarvoor eerst uren onderweg te zijn? Tadaa: deze 3 mooie accommodaties in Groningen voldoen aan al je (groene) wensen. Reken maar dat je hier extra lekker slaapt.

Camping (en lunchcafé) Noorderloo

Een terrein dat natuurlijk beheerd wordt (lees: zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest), een eigen lunchcafé met alleen vegetarische en veganistische gerechten die gemaakt zijn van zoveel mogelijk biologische ingrediënten, zonnepanelen, waterbesparende kranen en douches: duurzaam ondernemen is voor Camping Noorderloo (zie foto) niet zomaar een mooie belofte, maar het algemene uitgangspunt.


Het kampeerterrein bestaat uit ruime plekken met veel privacy. Voor een beetje meer luxe – of als je de kriebels krijgt van slapen op een luchtbed en liever niet met zoveel spullen wilt slepen – reserveer je een glampingtent. Die zijn er voor 2 (knus en romantisch) tot 5 personen (gezellig en comfortabel met je gezin) en voorzien van alle gemakken.

2Bunders

In Ellerhuizen, een grensgebied van de stad Groningen met veel oude Groninger boerderijen, vind je camping 2Bunders . Op het terrein scharrelen kippen en Schoonebeeker schapen vrolijk rond en wordt jam en sap gemaakt met fruit uit de oude appel- en perenboomgaard. Hier kun je met je eigen tent komen kamperen op 1 van de 20 ruime plekken op het natuurkampeerterrein, of overnachten in een appartement (voor 2 personen), een trekkerskamer of een Mongoolse Ger (ook wel ‘yurt’ genoemd).


Slapen in een yurt is kamperen 2.0: wel het echte kampeergevoel, maar toch ook veel privacy, ruimte en comfort. En als het eenmaal donker is, heb je door het doorzichtige dak vrij uitzicht op de sterrenhemel.

Hayema Heerd

Kies je voor een nachtje in een strokasteel, een stro-iglo, op de hooizolder (als je met een groep komt) of toch liever in een ouderwetse huifkar? Stro-Hotel Hayema Heerd in Oldehove heeft aan bijzondere accommodaties geen gebrek. En aan een mooie omgeving – Hayema Heerd ligt in Middag-Humsterland, 2 voormalige eilanden – trouwens ook niet.


Voor wie speciaal nog niet speciaal genoeg is: je kunt ook met de huifkar op expeditie gaan. Je brengt dan 1 tot 2 nachtjes door op een plek middenin de natuur, met een eindeloos uitzicht en geen mens in de buurt.

Andere duurzame accommodaties in Noord-Nederland

Wil je je vakantie buiten Groningen doorbrengen, maar wel in het noorden van het land blijven? Bekijk dan ook de duurzame accommodaties in Friesland en Drenthe .

menu