Duurzame locaties voor je bedrijfsevenement

Foto via Unsplash

Staat er een bedrijfsevenement of (personeels)uitje op de planning? Kies dan eens voor een duurzame locatie. Die maakt een bijeenkomst niet alleen wat milieuvriendelijker, maar vaak ook extra bijzonder. In Friesland zijn genoeg opties!

Eén van de belangrijkste elementen van een geslaagd evenement is de locatie. Kies daarom een plek die aansluit bij het doel en verhaal van het event. Of je nou gaat voor een chique gebouw of midden in een bos samenkomt, duurzame opties zijn er altijd. Wij geven je alvast een aantal suggesties.

Hartje stad

Middenin het centrum van Leeuwarden vind je Stadsschouwburg de Harmonie ; een mooie locatie met verschillende zalen, met op de eerste verdieping uitzicht over het water. De Harmonie heeft bovendien de Green Key Goud-status, wat betekent dat zij voldoen aan de strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo serveren ze biologische koffie, wijn en limonade, en fair trade chocolade en thee.

Verbouwde boerderij

Een veelzijdige locatie nodig? De Pollepleats is een verbouwde boerderij aan het water met een ruim erf, mooie zalen, wellness en 60 slaapplekken. En dat alles helemaal duurzaam. De Pollepleats wekt namelijk zelf zonne-energie op, spoelt toiletten door met regenwater en gebruikt streekproducten in de keuken. Leuke extra zijn de fluistersloepen waarmee je de omgeving kunt verkennen. Huur je de boerderij, dan zijn deze inbegrepen.

Je eigen maaltijd bereiden

In het Drents-Friese Wold kun je samen met collega’s middenin de natuur een maaltijd bereiden. Da’s weer eens wat anders dan een standaard bedrijfslunch. Zo leer je welke planten eetbaar zijn, waar je water kunt vinden en hoe je zelf vuur maakt. Met de kruiden en plantjes die je in het bos verzamelt, bereid je vervolgens je lunch. Zoals brandnetelstokbrood, zevenbladpesto en weegbreepannenkoeken. Origineel is dit zeker.

Energieneutraal vergaderen

Eens iets heel anders? Ga dan eens energieneutraal vergaderen op de Friese wateren. Vergaderschip De Vooruitgang wekt haar energie op met behulp van zonnepanelen en gebruikt alleen biologische en lokale producten en, fair trade koffie en thee. Daarnaast zijn het servies, de theedoeken en het toiletpapier van duurzaam materiaal. Zo wordt het vast een stuk fijner vergaderen.

Actief bedrijfsuitje

Ga je liever voor een avontuurlijker evenement, zoals teambuilding in de buitenlucht? Op de Friese waddeneilanden worden de meest ‘spannende’ activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld blokarten op het strand van Ameland , verken de natuur op Terschelling tijdens een ecosafari met elektrische terreinwagens of beleef Vlieland in een muisstille, elektrische tuktuk .


Waar is jouw volgende bedrijfsuitje? Deel het op social media met #ikbenbewust

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ik ben bewust
Ik ben bewust
trending
werk
zoDusOok
menu