Elektrisch rijden: 5 handige apps

Foto via Shutterstock

Rijd jij in een elektrische auto? Goed bezig! Een e- auto is een stuk milieuvriendelijker dan een auto met een klassieke verbrandingsmotor, die op benzine of diesel rijdt. Om elektrisch rijden makkelijker te maken, is een aantal handige gratis apps. Daarmee kun je bijvoorbeeld een route plannen, oplaadpunten vinden en zien waar je kunt snelladen. Dit is onze top-5:

1. NewMotion

Auto opladen? Met EV Charging by NewMotion zie je welke oplaadpalen beschikbaar zijn. Voer bijvoorbeeld je eindbestemming in en vind laadpalen in de buurt. Wanneer je aankomt, weet je precies waar je kunt opladen. Daarnaast heeft de app veel extra functies. Zo kun je de prijzen van verschillende laadpunten met elkaar vergelijken en voor de meest voordelige optie gaan. Je kunt ook zien waar opties voor snelladen zijn en de app gebruiken om laadsessies mee te starten en stoppen.


Gratis b eschikbaar voor : iOS (vanaf 10.0) en Android (vanaf 4.1)

2. Fastned

Als je weinig tijd hebt en zo snel mogelijk door moet, kies je voor snelladen. Fastned heeft een groot aantal snellaadstations, vooral langs de snelweg. In hun app vind je het dichtstbijzijnde snellaadstation. Deze laat ook zien welke voorzieningen er bij ieder station zijn, zodat je verzekerd bent van een verse bak koffie terwijl je op het laden wacht. Lange route gepland? Fastned vertelt je precies waar je het beste kunt stoppen om te laden en hoe lang dit duurt.


Gratis b eschikbaar voor: iOS (vanaf 10.0) en Android (vanaf 5.0)

3. Smoov

Nog eentje je helpt bij het opladen: Smoov. Met deze app zie je precies welke oplaadpalen nog vrij zijn. Je kunt er ook een oplaadpaal mee reserveren en checken wat de laadsnelheid per laadpaal is. Wil je dus snelladen, dan heb je zo een geschikte paal gevonden. Zodra je laadsessie is gestart, ontvang je live informatie over hoeveel je al hebt geladen en wat dit kost.


Gratis b eschikbaar voor: iOS (vanaf 8.0) en Android (vanaf 4.0.3)

4. A Better Routeplanner

Een slimme routeplanner deze, voor binnen- en buitenland. Hij stippelt niet alleen je route uit, maar meldt ook waar je kunt laden en wanneer het tijd is om te laden. Je voert aan het begin van de rit de batterijlading in. Vervolgen geef je aan wat de gewenste batterijlading is wanneer je jouw bestemming bereikt. A Better Routeplanner laat je dan onderweg zien waar je het beste kunt laden.


Gratis b eschikbaar voor: iOS (vanaf 9 .0) en Android (vanaf 4.1 )

5. ChargeMap

Deze app heeft al meer dan 500.000 leden die informatie met elkaar delen over laadpalen. Zo kunnen app-gebruikers recensies schrijven over een laadpaal, waardoor je precies weet bij welk laadpunt het vaak druk is of welke niet goed werkt. Leuke extra: deze app werkt niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo vind je ook over de grens snel en eenvoudig een beschikbare oplaadpaal.


Gratis b eschikbaar voor: iOS (vanaf 10.0) en Android (vanaf 5.0)

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ik ben bewust
Ik ben bewust
trending
reis
ontdek
zoDusOok