Woning isoleren: nu goedkoper in Friesland

Foto via Pixabay

Energiezuiniger wonen heeft een positief effect op klimaatverandering. Je kunt al energie besparen door je deuren altijd goed te sluiten en te kiezen voor LED-verlichting. Maar je kunt ook een grotere stap zetten: door te zorgen voor zo goed mogelijke isolatie. Huizenbezitters in Friesland kunnen daarvoor nu een extra subsidie ontvangen.

Extra subsidie

Wil jij maatregelen nemen om je woning beter te isoleren, bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie, dakisolatie of hoogrendementsglas? Dan krijg je daarvoor gemiddeld 30 procent subsidie ( Subsidie Energiebesparing Eigen Huis , SEEH) van de Rijksoverheid. Woon je in Friesland, dan kom je nu in aanmerking voor 10 procent extra subsidie. Dus als je recht zou hebben op 1500 euro subsidie van het Rijk, krijg je daar van Provincie Fryslân nog eens 500 euro bovenop. Makkelijk terugverdiend, toch?

Lenen met korting

Een goed geïsoleerde, energiezuinige woning is niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk al snel flink wat euro’s op je maandelijkse energiekosten. Toegegeven: het is wel even een investering. Heb je niet voldoende spaargeld, of wil je daar geen gebruik van maken? Dan is er de Energiebespaarlening . Ook daarvan profiteren Friezen nu, met een korting van 0,5 procent op de rente.

Voorwaarden

Zowel huizenbezitters als Verenigingen van Eigenaars komen in aanmerking voor de subsidie en lening. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet je tenminste 2 isolatiemaatregelen (laten) uitvoeren.

menu