World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day

19 september

Op zaterdag 19 september is het weer tijd voor de jaarlijkse World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie. In Nederland, maar ook in ruim 180 andere landen, steken we de handen uit de mouwen om de planeet een flinke schoonmaakbeurt te geven. Dat zijn zo’n 20 miljoen deelnemers met een gezamenlijke missie. En jíj kunt natuurlijk ook meedoen.


Weg met zwerfafval

Zoveel mogelijk zwerfafval opruimen, dat is het doel van World Cleanup Day. Daarnaast wordt er op deze dag informatie verzameld over het soort afval op straat en in het milieu, plus waar dat vandaan komt. Inzicht daarin draagt bij aan structurele oplossingen voor het wereldwijde zwerfafvalprobleem.


Meedoen met World Cleanup Day?

Dat kan natuurlijk in je eentje, maar samen met je collega’s, klasgenoten, buren, familie of vrienden aan de slag gaan, is veel leuker. Particulieren, scholen, bedrijven: iedereen is uitgenodigd. Bereid je goed voor en meld je opruimactie vooraf aan. Al het afval dat je verzamelt, kun je vastleggen in de Litterati-app. Kijk voor meer info over onder andere het gebruik van de app en om je actie direct aan te melden op www.worldcleanupday.nl .


Safety first

Gezondheid staat voorop. Houd je daarom ook tijdens je opruimactie aan de geldende coronamaatregelen. Check hier hoe je dat kunt doen.


Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon.

menu